Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

155'e intihar ihbarı veren şahıs kurtarıldı

155

Erdek'te dün saat 15.30 sularında Polis İmdat 155'e gelen intihar ihbarı, bölgede kayıp gençlerin cesedini arayan SAS komandolarına hareketli saatler yaşattı.

Erdek’te dün saat 15.30 sularında Polis İmdat 155’e gelen intihar ihbarı, bölgede kayıp gençlerin cesedini arayan SAS komandolarına hareketli saatler yaşattı.

Olay, Erdek iskelesinde Faik B.(60) adlı vatandaşın, Osman isimli kendisine ait olmayan bir sandalla denize açılıp, Polis İmdat 155’i arayarak intihar edeceğini açıklaması ile meydana geldi.

Polis, intihar ihbarını liman başkanlığına iletti, Liman Başkanlığı bölgede kayıp gençleri arayan Gölcük Deniz üssüne ait Sahil Güvenlik botuna aktardı.

Sahil Güvenlik botunun, Tavşanlı Adası civarında yakın kara seyretmesi mümkün olmadığı için, daha küçük bir tekne ile Tavşanlı Adası etrafında arama-kurtarma operasyonu başladı. Ada, etrafında yapılan aramada önce Osman isimli küçük kayık bulundu, daha sonra ise martıların yaşadığı kayalıkların içinde bir belirti gören SAS komandoları karaya çıkarak kayalıkların içinde buldukları Faik B’yi, botla karaya getirdi.

Maceralı bir operasyon sonucu karaya çıkan Faik B., son günlerde yaşadığı olaylar karşısında son derece morali bozuk olduğunu ve intihar etmeyi kafasına koyduğunu söyledi.  Faik B. karaya ayak basması ile birlikte polis nezaretinde Erdek Devlet Hastanesi’ne götürülerek muayene ettirildi.

Bandırma Manşet



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı